2013. febr. 11.

Cigánykártya kirakása, használata II.

Kedden és pénteken a leghatásosabb elő venni a kártyát szerdán nem ajánlatos a kártyákhoz nyúlni. Jól teszed, ha gyertyát égetsz és a jóslás előtt is a kártyalapokat gyertyaláng felett megtisztítod. Egyébként a cigánykártya jóslásnál az az egy szabály van, hogy nincs szabály, de néhány tanácsot mégis csak érdemes megfogadni.
Nem ajánlatos újra és újra megkérdezni a kártyát csak azért, mert nem tetszik a válasz esetleg nem tudjuk értelmezni (ez főleg a kezdeti tanuló, ismerkedési időszakban fordul elő). A kártya mindig megmondja a kérdésünkre a választ, de előfordul, hogy mi nem vagyunk kellően felkészülve az üzenet befogadására vagy értelmezésére. Sokan azt gondolják, hogy egy-egy kirakási forma adja meg a választ kérdésükre.
Ez nem igaz! A cigánykártya tudása nem a kirakásban rejlik, hanem az értelmezésében. Állítom, hogy az egyik „legokosabb jóskártya egyike” Bárki ki alakíthat saját módszert nem szükséges mások által bemutatott szisztémákat követni. Én például nem alkalmazok kirakási módokat, illetve csak egyet-kettőt. Általánosságban a kihúzott lapokat olvasom egybe (egyszerűen kiterítem és értelmezem). Két kártyacsomagot érdemes használni az egyiket csak mi magunk használjuk a másikat pedig a hozzánk forduló kérdezőnek kártyakeverés céljából (úgynevezett „vendégkártya” céljára érdemes tartani).
 Sötét hold előtt és után három nappal nem ajánlatos jósolni. A legalkalmasabb idő a jóslásra, kártyavetésre a telihold ideje.
Add a Facebook-hozOsszad meg a cikket ismerőseiddel!

Nincsenek megjegyzések: