2012. júl. 28.

Cigánykártya jelentése: vágy-remény kártya összehasonlításaA cigánykártya összeolvasásakor legtöbbször előfordul, hogy egy-egy lap mélyebb, pszichológiai jelentését is figyelembe kell venni a lapok értelmezése során.
A vágy-remény lapjai a cigánykártyában nagyon sokszor a kérdező vágyára, illetve reményeire utalnak. Ez eddig nem is olyan bonyolult, de meg kell vizsgálni a lapok mélyebb üzenetének jelentését. Mind két lap belső indíttatásra utal, a különbség az, hogy a remény lapja az illetőt még nem készteti cselekvésre, míg a vágy lapja esetén már ott lehet a szándék, hogy amit szeretnénk, azért teszünk is.

Engedjétek meg, hogy egy példával illusztráljam.

Szeretnék megtanulni varrni, hogy magamnak minél egyedibb ruhadarabokat készítsek. Nagyon sokszor gondolok rá, hogy de jó lenne.... Ebben az esetben a szándék még csak a remény szintjén van. A későbbiek folyamán beiratkozok egy varrótanfolyamra, tehát a belső indíttatásom már cselekvésre ösztönzött. Tehát az egykori remény vággyá fokozódott, ami előre lépést jelent a szándék megvalósulásában.

A gyakorlatban, amikor megkérdezik tőlem, hogy mikor lesz új párkapcsolatom, és a kirakás során a remény kártyával találkozom, akkor sejtem, hogy a kérdező csak szeretne egy új kapcsolatot, de nem sokat vagy semmit nem tesz érte. A vágy kártya esetén, már tudom, hogy az esetleges új kapcsolat érdekében tettre kész.Add a Facebook-hozOsszad meg a cikket ismerőseiddel!

Nincsenek megjegyzések: