2012. ápr. 7.

Cigánykártya használata

Hasznos útmutató a cigánykártya használatához!

A cigánykártya legtöbbször önmagában nem ad válasz a kérdéseinkre. Attól különleges, hogy a különböző lapok kombinációival szinte minden információ kiolvasható belőle. A legtöbbször három vagy még annál is több kártya együttes jelentése adja meg a válaszokat a kérdéseinkre.

Sok gyakorlással egyre jobban megy majd a kombinációk összeolvasása, értelmezése. Egy-egy dolgot sokféleképpen mutathat a kártya, ezt mindenképp érdemes figyelembe vennünk. A nagyobb horderejű dolgokra pedig többféle utalást is találni fogsz.
Gyakran előfordul, hogy bizonyos lapkombinációknak többféle jelentése is lehet. Ezekre mindenképp érdemes odafigyelni, mert a több jelentés nem zárja ki egymást. Előfordulhat, hogy egy lap fordulat jelezhet szerelmi sikert, de ugyanúgy jelezhet pénzügyi sikert is és akár mindkettő igaz lehet.
A cigánykártya színes és fantáziadús lapjai ugyanúgy segítséget nyújthatnak a mindennapokban, mint a jövőbeli események előrejelzésében.
A kiértékeléseknél mindig a megérzéseidre hallgass, az első benyomás a lényeg!
Az elemzésre nincsenek szabályok, mindenki úgy olvassa össze a kártyákat, ahogy neki tetszik.
Idővel ki fogsz találni te is saját kirakásokat, amik jól jellemzik majd
egyéniséged és a legtöbb információt abból merítheted.
Az elemzéseknél egy dolgot azonban érdemes szem előtt tartanunk, hogy ne ragadj le egyetlen jelentésnél. Minél több dologra ráérzel, annál jobb. Próbáld megérezni, hogy mit mesél neked a kártya.
Egyébként pont a megérzések értelmezése, ami megkülönböztetik a jósokat.
Bizonyára már te is hallottál te is olyan jósokról, akiknél minden bejött, amiket jósoltak s gondolom már hallottál olyanokról is, akiknek igazából semmi nem vált be a jóslataikból. Ez attól függ, hogyan tudják a lapokat értelmezni. A kártya sosem téved, csak rossz értelmezés létezik.
Hogy pontosan tudd értelmezni a lapok jelentéseit szükség van gyakorlásra.
Minél többet gyakorolsz, annál pontosabb képet tudsz majd festeni az adott kérdésről.
Ha elegendő időt rászánsz, akkor magas szintre juthatsz. A gyakorláshoz javaslom, eleinte a saját életed elemezd. Te ismered a saját körülményeid és történéseit, és ha ezekre raksz ki lapokat, hamar rá fogsz jönni összefüggésekre.


Írd le, hogy milyen lapok jönnek ki bizonyos kérdésekre és figyeld a
történéseket. Elemezd, hogyan mutatja a kártya az érzelmeidet, az egészségi állapotodat és az anyagi helyzetedet.
Ha ez már jól működik, jöhetnek a családtagok, barátok. Jósolj ugyan úgy, mint ahogy magadnak csináltad.
Ha a jelen feltérképezését már elsajátítottad, belefoghatsz a jövő fürkészésébe.
Szintén fontos dolog, amit meg kell tanulnod, hogy az emberek a legtöbb esetben nem mernek szembenézni önmagukkal, a hibáikkal, félelmeikkel és mindig másban keresik a hibát.

A kártya, amit mutat, az mindig úgy van!

Sok ember az ellenkezőjét fogja állítani, hogy az nem igaz, stb, de rá fogsz jönni, hogy a kártya soha nem téved!
Még egy nagyon fontos dolog, amiről szót kell ejtenünk, hogy érzelmileg soha ne azonosulj a kérdezővel. Együtt érezhetsz vele, de soha nem szabad sajnálnod, mert az nagyon lehúzza a te energiáid is.
Ne feledd, mindenki a saját sorsának, szerencséjének a kovácsa. A kérdező maga irányítja életét, minden, ami vele történik okkal van, ő felelős a saját sorsáért.
Tanácsot, segítséget adhatsz neki, de el kell határolódnod érzelmileg,
máskülönben a nyakadba veszed az ő bajait is. Úgy gondolom senkinek nincs arra szüksége, hogy más emberek problémáját is a saját vállán cipelje.
Jóslásnál kb. 1 évre előre tudunk megjósolni történéseket. Mielőtt elkezdenéd a jóslást, tudatosítsd magadban és a kérdezőben is, hogy az elkövetkezendő 1 évet fogjátok kielemezni.
Meglehet kérdezni a kártyát aktuális, mint például anyagi, egészségügyi, hivatással, szerelemmel kapcsolatos eseményekről.

A legtöbb kérdező a múlton rágódik, vagy a jövőjéért aggódik. Igyekezzünk a „most”-ban tartani, hisz ez az időszak alapozza meg a jövőt!
Húzáskor a lapok a múlt, a jelen és a jövő energiáit tükrözik. A jövő azonban változékony, a múlt már csak emlékeinkben él. Az embereknek szabad akaratuk van és meggondolhatják magukat, ezért az idők múltával minden jóslat változhat.
Ha másnak vetsz kártyát, figyelj arra, hogy csak olyan információkat közölj, amit a kérdező lelkülete el tud viselni. Itt nagyon fontos az emberismeret, érezned kell, hogy mit szabad elmondanod és milyen formában és mi az, amit nem mondhatsz el. Próbáld a beszélgetéseket úgy terelni, hogy az illető maga jöjjön rá, hogy mi a helyes út számára.
Egy jó tanács a jóslás gyakorlására. Most kezdésnek én mindenképp azt
ajánlanám, hogy keverés után mindennap húz egy lapot és tedd fel ugyanazt a kérdést.
Mindennap írd fel, hogy melyik lapot húztad és mit jelentett neked aznap.
Meg fogsz lepődni, hogy milyen sokszor fogod ugyanazt a lapot húzni és
elkezded megérteni a kártyák üzenetét.
Olvasd vissza a jegyzeteid és olyan összefüggéseket fogsz felfedezni, amely segít világossá tenni az egyes kártyalapok jelentését.Szeretnék egy tévhitet eloszlatni. Nem igaz, hogy a kártyajóslás csak egyesek kiváltsága, sőt az sem igaz, hogy csak nők jósolhatnak. Gondoljunk csak bele, hogy a régmúlt nagy mágusai/jövendőmondói nem igazán nők voltak. Ez nem egy misztifikált áltudomány. Igenis nagyon komoly tudomány, ami megtanulható. Hogy mennyire komoly: Az "FBI" a "CIA" a "NASA" stb. nem véletlenül foglalkozik vele komolyan. Mért pont a cigány néphez kapcsolódik a kártyajóslás. Mert ők egyszerű népek voltak a szó jó értelmében. Őket nem fertőzte meg a "kákán is csomót keres" tudomány. Egyszerűen használták, amit a természettől kaptak: a képzeleterőt és megérzést. Ez minden embernek megadatott, csak elfelejtjük használni.

A cigánykártya adja a legpontosabb jóslást minden kártyavetés közül. És mivel a jövő rajtunk áll, a kártya jóslata útmutatót adhat ahhoz, hogyan és milyen irányban alakítsuk életünket.


Vigyázat!

Az interneten előforduló leírások, kártyalapok értelmezései nagyon le vannak egyszerűsítve, abból nem lehet megtanulni a cigánykártya értelmezését, de ki indulási alapnak elfogadható, ha hajlandóak vagyunk tovább gondolkozni a fantáziánkat megmozgatni, intuíciónkat feléleszteni.Egy kis gyakorlati segítség a cigánykártya használatához:

A cigánykártya lapjait csoportokba lehet foglalni.

Én, kilenc csoportra osztottam a lapokat:

1. Jelenre utaló lapok
2. Jövőre mutató lapok
3. Időt jelző lapok
4. Stabilizáló lapok
5. Személyt jelölő lapok
6. Érzelem lapjai
7. Akadályoztató lapok
8. Meglepetések lapjai
9. Pszichológiai összefüggések lapjai

Most nem szeretném elmagyarázni, hogy milyen lapok tartoznak az egyes csoportokba, mert nagyon hosszadalmas lenne, de ha a kártyák jelentéseit Te is csoportokba foglalod sokkal értelmezhetőbbé válik számodra a lapok jelentése. Ne riadj vissza attól. ha egy kártya több csoportba is megállja a helyét. A cigánykártya lapjainak ugyanis több jelentése van, ezt szimbolikus jelentésnek hívjuk.

Engedjétek meg, hogy egy példával illusztráljam egy kártyalap sokoldalúságát.

Pl.: az üzenet kártya

Megállja a helyét a jövőre utaló lapok között, mert a jelentése valaminek a hírét, illetve esemény bekövetkeztét jelezheti előre. Attól függ, hogy milyen lapok vannak mellette. Egyértelműen megállja a helyét az időt jelző lapok között is, hiszen a jövőre tekint a kártya, annak eseményeit jelzi előre. Már két csoportba is be tudtuk sorolni az üzenet kártya lapját, de ha egy kicsit mélyebbre nézünk, akkor a meglepetés lapjainak csoportjába is ott a helye, mert hozhat olyan váratlan eseményeket az étünkbe, amire nem számítunk (kivéve, ha vágy vagy remény lapja mellett áll, mert amire vágyunk vagy titkon remélünk, azt az üzenet kártyával megkaphatjuk).

Kedden és pénteken a leghatásosabb elő venni a kártyát szerdán nem ajánlatos a kártyákhoz nyúlni.

Jól teszed, ha gyertyát égetsz és a jóslás előtt is a kártyalapokat gyertyaláng felett megtisztítod. Egyébként a cigánykártya jóslásnál az az egy szabály van, hogy nincs szabály, de néhány tanácsot mégis csak érdemes megfogadni.

Nem ajánlatos újra és újra megkérdezni a kártyát csak azért, mert nem tetszik a válasz esetleg nem tudjuk értelmezni (ez főleg a kezdeti tanuló, ismerkedési időszakban fordul elő). A kártya mindig megmondja a kérdésünkre a választ, de előfordul, hogy mi nem vagyunk kellően felkészülve az üzenet befogadására vagy értelmezésére.
Sokan azt gondolják, hogy egy-egy kirakási forma adja meg a választ kérdésükre. Ez nem igaz! A cigánykártya tudása nem a kirakásban rejlik, hanem az értelmezésében.
Állítom, hogy az egyik „legokosabb jóskártya egyike”
Bárki ki alakíthat saját módszert nem szükséges mások által bemutatott szisztémákat követni. Én például nem alkalmazok kirakási módokat, illetve csak egyet-kettőt. Általánosságban a kihúzott lapokat olvasom egybe (egyszerűen kiterítem és értelmezem).
Két kártyacsomagot érdemes használni az egyiket csak mi magunk használjuk a másikat pedig a hozzánk forduló kérdezőnek kártyakeverés céljából
(úgynevezett „vendégkártya” céljára érdemes tartani).

Remélem tudtam segíteni a téma iránt érdeklődőknek.

Baráti üdvözlettel:

Simiella (Éva)


Cigánykártya használatáról a cikket itt töltheted le: letöltés

Nincsenek megjegyzések: